Būs

IMG_9798

Kaut kas tur griežas vēderā, kad iedomājos, ka tūlīt viss sāksies no gala. Jauns sākums vienmēr ir patīkams, vienalga, vai tā būtu jauna grāmata, jauna kleita, jaunas mājas vai jauns atvērums pierakstu kladē. Nevaru to izskaidrot, bet vienmēr tie mazie sākumi saviļņo, kaut uz sekundi. Cilvēkam jau vienmēr vajag kaut ko jaunu, kaut vai pildspalvu, kaut spilvendrānu. Jaunas lietas iedvesmo un paver jaunus apvāršņus. Jūs teiksiet – kādus apvāršņus atver jauna spilvendrāna? Un kā vēl – ieejiet karstā vannā un pēc tās iegulieties tīros, svaigos, viegli pēc veļas pulvera smaržojošos palagos. Man tad vienmēr rādās visjaukākie sapņi.

Jauns sākums nozīmē arī jaunus pienākumus. Nopērkot suni, jārēķinās, ka tas būs no rītiem jāved pastaigā. Izvelkot no iepirkumu maisa baltu žaketi, jāzina, ka tā būs regulāri jākopj. Saņemot ziedus, par tiem jārūpējas, lai būtu skaisti. Atverot jaunu piena paku, jūs taču zināt, ka tai drīz beigsies termiņš?

Cilvēks nevar visu laiku būt viens un tas pats un dzīvot vienā un tajā pašā vidē, neizmainot ne sīkumu. Tikai pārmaiņas ved mūs visus tālāk uz priekšu. Tikai jaunas lietas ļauj piedzīvot kaut ko jaunu. Jūs varat braukt ar slēpēm no kalna tāpat, kā to darāt vienmēr, bet jūs varat braukt arī citādāk – un tikai bremzējot mazāk, jūs sajutīsiet adrenalīna garšu un ātrumu. Lielākajā daļā gadījumu vajag atbildēt ar “jā”. Pārliecinātu, drosmīgu un smaidīgu “jā”. Ar sakumpušu muguru nočukstēt noliedzošus vārdus varēsiet vienmēr, bet piekrist taču ir TIK drosmīgi, pat tad, ja runājam par jaunas tējas pamēģināšanu. Un ja nu tā kļūs par tavu mīļāko tēju?

Kad nedēļa ritēs savu otro pusi, arī mani gaidīs jauns sākums. Jauna mīņāšanās pie durvīm, nesaprašana un svešas sejas, kas ar laiku kļūs par pazīstamām. Es sākšu visu vēlreiz no jauna, smelšos visu, ko dos, pilnām mutēm. Es iešu un darīšu vairāk nekā esmu pieradusi, mēģināšu kaut par nieka tiesu pārkāpt savai komforta zonai, kurā taču ir tik ērti un labi. Un tikai tā es piedzīvošu kaut ko jaunu, skaistu un elpu aizraujošu. Tas viss būs. Tas viss tūlīt būs…

Komentēt